Menu

Channin – Moment == Memory

24/08/17 - Jong Talent, Programma
Channin – Moment == Memory

Tegenwoordig is technologie overal om heen. Deze technologie geeft ons zoveel informatie dat we dit niet kunnen verwerken. Onze hersenen worden overbelast en hierdoor worden we slechter in het onthouden van herinneringen. Een belangrijk onderdeel van deze herinnering die niet goed opgeslagen wordt, zijn de emotie en gevoelens hiervan. Hierdoor worden herinneringen oppervlakkig. Moment == Memory is ontworpen om herinneringen weer sterk te maken.

Op speciale momenten maken mensen foto en video’s om dit vast te leggen. Hierdoor onderbreken we het moment wanneer we de camera of telefoon gebruiken. Moment == Memory is een wearable die bestaat uit een camera en een handschoen. Door sensors worden de hartslag, huidgeleiding en pupilreactie gemeten. De camera, die bevestigt is op de gebruiker, begint met filmen wanneer een van deze waardes opeens veranderd. Moment == Memory slaat alles op voor de gebruiker. Als resultaat dat de gebruiker de handeling van het filmen van herinneringen uit kan besteden aan de technologie. Omdat de trigger een lichamelijke reactie is, hoeft de gebruiker geen handelingen te doen en kan die hierdoor het moment beleven en de herinnering sterker opslaan.

Na de wearable verbonden te hebben met de video-installatie, worden de herinneringen die door de wearable zijn opgenomen getoond op zeven schermen, die een presentatie zijn van een groot beeld. Elke herinnering wordt gepresenteerd met een methode die de herinnering sterk oproept bij de gebruiker. De wearable en video-installatie bij elkaar maken het mogelijk voor de gebruiker om een moment te beleven en de herinnering sterk terug te kunnen ervaren.

[icon name=”user” class=”” unprefixed_class=””] channin.nl