Menu

Pers & Professionals


// Hi-res foto’s: http://bit.ly/ManifestationsFotoMap

 

Docx Persbericht NL Breed Publiek: https://2017.manifestations.nl/ManifestationsPersberichtBreed.docx

Docx Persbericht NL & EN: https://2017.manifestations.nl/Persbericht.docx

// videos:

Manifestations Trailer 2017: https://youtu.be/r2g50ED-3zw
Internet of Women Things preview: https://youtu.be/pweTf1m4p8M
3 m high robot project we are building right now… https://youtu.be/wKVU3TLAJJM
Maartje Dijkstra – TranSwarm Entities: https://youtu.be/-uFXtExORls
Building 3m Industry Robots into…? for Manifestations:  https://youtu.be/ip2MLvWnqNw
Cindy Hsin-Liu Kao: DuoSkin: https://vimeo.com/178334883
NailO: A thumbnail-mounted wireless trackpad: https://youtu.be/iaGSe5DtxYw
Kino: Kinetic, “living” jewelry for dynamic fashion: https://vimeo.com/224797586
SENSOREE: AWE Goosebumps – externalized intimacy: https://vimeo.com/179951451  & https://vimeo.com/202104474
Juul Koene: Smell Therapy: https://vimeo.com/144796846
Tega Brain – Smell Dating: https://vimeo.com/155320646
Carin wear: https://vimeo.com/185766448
Suus: https://youtu.be/TEgrFsGl1Qw

 

 

Manifestations 2017 toont de toekomst met het grootste ART & TECH event (4500m2) tijdens de Dutch Design Week. .. met een vrouwelijk randje 🙂

Van 21 t/m 29 oktober kun je in het Veemgebouw kennis komen maken met de toekomst. Manifestations presenteert daar meer dan 100 internationale deelnemers in een mix van kunst en innovatieve technologie en vraagt: Will the Future Design Us?

Kleding met kippenvel, elektronische huisdokter, geur-therapie in je kleding, familie cocon, robot die eiken processie rupsen eet, 360 graden cult Science Fiction, fantasie organen, interactieve opplak-tattoos, slimme nagel, nutteloze superpowers, urine recycling fles voor vluchtelingen, massage jasje, saaie kinderfeestjes voor rijke kinderen, de nieuwste E-Fashion, Innovatieve Virtual Reality, kom en speel met ons mee!

Met: Sensoree, Marina Toeters, Sander Veenhof, Pinar Yoldas, Baron Lanteigne, Agi Haines, Sensoree, Juul Koene, Channin, e.v.a.

In satelliet locatie Bibliotheek Eindhoven draait de tentoonstelling: Internet of Women Things – als onderdeel van Manifestations –  http://www.ddw.nl/evenement/1233

Vorig jaar won Manifestations al de titel Best of DDW 2016, en was bij velen publieksfavoriet.

Voor het volledige programma en de dagelijkse events, zie: http://www.manifestations.nl

Manifestations is een samenwerking tussen Art & Technology  (ViolaVirus), MADlab, Hyperspace Collective, Wat is Dit Nou Weer en andere partners. Ondersteund door BKKC, Gemeente Eindhoven, High Tech Campus, MIT medialab en vele anderen.

 

 

Nu al als favoriet bestempeld door Dutch Design Week bezoekers!

 

 

Lees meer op de website http://www.manifestations.nl en check onze dagelijkse events!

 

——————————————–
PERSBERICHT
Eindhoven, 26 september 2017

——————————————-

 

Manifestations 2017 toont de toekomst tijdens het grootste Art & Tech event van de Dutch Design Week.
Het grootste ART & TECH event (4500m2) tijdens de Dutch Design Week.. met een vrouwelijk randje ; )

Van 21 t/m 29 oktober kun je in het Veemgebouw kennis komen maken met de toekomst. Manifestations presenteert daar meer dan 100 internationale deelnemers in een mix van kunst en innovatieve technologie en vraagt Will the Future Design Us?

Kleding met kippenvel, elektronische huisdokter, geur-therapie in je kleding, familie cocon, robot die eiken processie rupsen eet, USSR schoonheid, diep dromen, fluister-intimiteit, 360 graden cult Science Fiction, fantasie organen, interactieve opplak-tattoos, slimme nagel, nutteloze superpowers, onveilige abortus-jurk, anti-bacteriële outfit voor zusters, urine recycling fles voor vluchtelingen, massage jasje, saaie kinderfeestjes voor rijke kinderen, plastic zak opruimen op de maan, kameleon rok, genderneutraal speelgoed, lichaam modificaties, draagbare health monitor voor je ongeboren baby, spelen voor kinderen en volwassenen, dating op geur, een AI poesje als nieuwe wereldleider, poezenharen-trui, pookie gaat naar de poezenhemel, parallelle universums, nieuwe Facebook religie, keuken met verse producten waarin je je groenten kan laten doorgroeien, oestrogeen hacking, hooligan-fashion, turrets, biohacking, de nieuwste E-Fashion, Innovatieve Virtual Reality, kom en speel met ons mee!

 

Speelse toekomstvisies

De invloed van technologie op ons dagelijks leven lijkt alleen maar toe te nemen. Kunstenaars zetten daar op een creatieve manier vraagtekens bij: Welke plaats neemt ons lichaam in tussen al die digitale ontwikkelingen? Welke rol heeft technologie in ons dagelijks leven? Hoe ervaren we die invloed, en hebben we er nog wel controle over? Hoe willen wij de toekomst? Kan het leuker, liever, speelser en toegankelijker?

 

Kunst en technologie voor iedereen

Toch zijn het uiteindelijk vragen voor ons allemaal. Viola van Alphen, curator van Manifestations: ‘Het bijzondere van Manifestations is dat we ons niet alleen richten op experts en ingewijden. We bewijzen dat high-tech innovatie en transdisciplinaire kunst geen ver-van-je-bed-show zijn, maar alledaagse verschijnselen die iedereen nu al kan beleven. Jong en oud komen bij Manifestations mee spelen’.

 

Veelbelovend

Vorig jaar won Manifestations al de titel Best of DDW 2016 en stond het evenement in de top 5 van beste DDW onderdelen volgens het invloedrijke designmagazine DEZEEN. Dit jaar is Manifestations met maar liefst 4500 vierkante meter het grootste Art & Tech evenement tijdens de DDW. De 9de verdieping van het Veemgebouw wordt gevuld met cyberpunk, breingestuurde robots, virtual reality en virtual intimacy, fashion+tech, the Museum of the Future en nog veel meer. De Young Talent expositie presenteert het beste werk van afgestudeerde studenten van Nederlandse kunstacademies van 2017. Verder staan op het programma workshops voor kinderen en meet-ups.

 

Tech met een vrouwelijke touch

In ‘The Internet of Women Things’ – een satelliet-expositie in de Bibliotheek Eindhoven – staat technologie met een vrouwelijk randje centraal. ‘Internet en technologie worden te vaak gemaakt door mannen voor mannen’, vindt curator Viola van Alphen. Zij zou het graag anders zien: vrouwelijker, menselijker, collectiever, socialer, beschermend, meer empowering en bottom up. Deze expo is door Dutch Design Week geselecteerd als “Hidden Gem”.

 

Breed aanbod

Het aanbod tijdens Manifestations is enorm breed. De organisatie licht een tipje van de sluier op met de volgende namen: Jip van Leeuwenstein, Sensoree, Juul Koene, Tega Brain en Cindy Kao.

Voor het volledige programma en de dagelijkse events, zie: www.manifestations.nl

www.facebook.com/manifestations.nl
www.twitter.com/Manifestations_

 

Manifestations is een productie van ViolaVirus, MAD emergent art center, Hyperspace Collective en WatIsDitNouWeer.

Met dank aan BKKC, Gemeente Eindhoven, High Tech Campus, MIT Media Lab en vele anderen.

Locatie en openingstijden:

Veem
Veemgebouw, 8+9 verdieping
Torenallee 80
5617BE Eindhoven
21 t/m 29 oktober, elke dag van 10:00 tot 18:00
Toegankelijk voor mindervaliden en Kidsproof

 

Bibliotheek Eindhoven
De Witte Dame, 1ste verdieping
Emmasingel 22
5611AZ Eindhoven
Toegankelijk voor mindervaliden en Kidsproof 

za 21 okt. 10:00 – 17:00
zo 22 okt. 13:00 – 17:00
ma 23 okt. 12:00 – 18:30
di 24 okt. 10:00 – 18:30
wo 25 okt. 10:00 – 18:30
do 26 okt. 10:00 – 18:30
vr 27 okt. 10:00 – 21:00
za 28 okt. 10:00 – 17:00
zo 29 okt. 13:00 – 17:00

 

 

———————————————————————————————-

 

 

BIJLAGEN

 

Freerk Wieringa

Na zijn zeer succesvolle bijdrage aan de vorige editie van Manifestations – een exoskelet waarmee bezoekers een 3 meter hoge robot konden aansturen – richt Freerk Wieringa zich nu op autonome wapens. Breingestuurde robot-legers zijn geen fantasie meer. Iedereen kan tegenwoordig wapens fabriceren met behulp van off-the-shelf technologie. In samenwerking met Hackerspace Eindhoven en Nijmegen, Sandwoman en IRS Robotics, bekijkt deze kunstenaar wat er mogelijk is op dit gebied, en vraagt ook vooral wat er mis zou kunnen gaan.

www.irsrobotics.com 

Jip van Leeuwenstein – A Diverse Monoculture

Een robot die eikenprocessierupsen eet en de rupsen omzet via biocellen om zichzelf te voeden? De balans in de natuur wordt makkelijk verstoort, kijk maar naar de reuzenpad die in Australië een plaag vormde nadat hij werd geïntroduceerd als bestrijder van de suikerrietkever. “Het ontwerpen van nieuwe robotroofdieren heeft als voordeel dat je de controle niet verliest.” Jip van Leeuwenstein (HKU) is genomineerd als Young Talent – Best of Graduates Nederlandse kunstacademies 2017.

Sensoree – AWE Goosebumps

Het moeilijk te vertalen Engelse woord ‘awe’ betekent zoveel als ontzag of onder de indruk zijn. Dat innerlijke gevoel en de bijbehorende lichamelijke uitingen zoals versnelde ademhaling, verhoogde hartslag en transpiratie, kan men meten met biosensoren om het daarna uitwendig voelbaar te maken door middel van wearables en tech-fashion. Sensoree bezorgt je kippenvel!

https://2017.manifestations.nl/sensoree-awe-goosebumps

 

Juul Koene – My name is Ava, I am your personal family doctor

Juul Koene creëerde met haar project: “My name is Ava, I am your personal family doctor”, de huisarts van de toekomst. Ava is in staat om thuis met behulp van Big Data, spraak en lichamelijk onderzoek een diagnose te stellen. Met Ava benadert Juul de komst van Artificial Intelligence binnen de gezondheidszorg. Dat zoiets als Ava er zal komen is een feit, maar willen wij dat wel?

Juul Koene (ArtEZ) is genomineerd als Young Talent – Best of Graduates Nederlandse kunstacademies 2017

https://2017.manifestations.nl/juul-koene-my-name-is-ava-i-am-your-personal-family-doctor/

Juul Koene – Smell Therapy

Constante, gereguleerde blootstelling aan verschillende geuren kan helpen bij ontspanning en het immuunsysteem stimuleren. Smell Therapy is een nieuwe vorm van geurtherapie, in de vorm van een wearable. Deze nieuwe gedaante, op het lichaam te dragen, maakt het mogelijk om gewoon thuis geurtherapie te ondergaan.

https://2017.manifestations.nl/english-juul-koene-smell-therapy/

 

Cindy Kao – NailO:
Heb je je handen niet vrij? Gebruik de nagel-trackpad!

Nailo is een draagbaar invoerapparaat ter grootte van een vingernagel. De mini-trackpad, in de vorm van een nagelsticker, is compatible met je andere mobiele apparaten: door middel van gebaren kun je verschillende functies uitvoeren op een telefoon of PC. Die interacties met NailO kunnen privé en subtiel zijn. Als je bijvoorbeeld in een vergadering zit maar toch een dringende SMS wil antwoorden. NailoO is aan te passen aan je persoonlijke stijl, denk aan de mogelijkheden van nail art design. Zo combineert NailO functionaliteit en esthetiek.

http://www.cindykao.com/NailO

 

DuoSkin – Cindy Hsin-Liu Kao, Asta Roseway*, Christian Holz*, Paul Johns*, Andres Calvo, Chris Schmandt. MIT Media Lab in collaboration with Microsoft Research*

DuoSkin maakt gebruik van op-de-huid interfaces waarmee mobiele apparaten aangestuurd kunnen worden en waarmee informatie weergegeven en opgeslagen wordt op je huid. DuoSkin is gemaakt van bladgoud, een goedkoop en huidvriendelijk materiaal, dat je aan persoonlijke wensen kunt aanpassen in de vorm van tijdelijke tatoeages als persoonlijk sieraad.

Ars Electronica STARTS Prize Nomination (2017), SXSW Interactive Innovation Award (2017), A’Design Award (2017).

DuoSkin is onderdeel van Internet of Women Things

https://2017.manifestations.nl/duoskin/

 

Tega Brain – Smell Dating

Smell Dating van Tega Brain en Sam Lavigne is ’s werelds eerste dating service gebaseerd op geur. Deelnemers worden gematcht op basis van lichaamsgeur, iets dat onmogelijk is met online daten. Onze reukzin vertelt veel over wie we aantrekkelijk vinden. Klopt de geur, dan is de kans groter dat je een geschikte vaste partner treft: groter dan wanneer je je laat leiden door uiterlijk, sociale klasse, leeftijd, culturele identiteit of zelfs sekse. Kan onze moleculaire intuïtie ons helpen om betere partners te vinden?

https://2017.manifestations.nl/tega-brain-smell-dating/

 

Agi Haines – Transfigurations

Agi Haines ziet het menselijk lichaam als een verzameling praktisch bruikbare elementen die gemakkelijk gemanipuleerd kunnen worden. Door middel van chirurgische ingrepen kan ons lichaam worden uitgerekt, verschoven en genaaid, en nog steeds functioneel zijn. Wat houdt ons tegen om te zoeken naar een hoger niveau van de functies die we nu hebben? Transfigurations toont ontwerpen voor mogelijke lichaamsveranderingen om toekomstige problemen op te lossen, variërend van medische tot sociale kwesties. Zo is er een baby wiens wangen zijn vergroot om grotere hoeveelheden cafeïne te kunnen consumeren tijdens een stressvolle baan. Of een baby wiens voorhoofd is vergroot om bij de opwarming van de aarde warmte beter te kunnen afvoeren.

https://www.agihaines.com

Virtual Intimacy

We verkennen de veranderende rollen van mens en intimiteit in de transformatie naar een technocratische maatschappij. “We vinden veel VR saai. En met de standaard VR spellen zijn we nu ook wel klaar. Wij willen het interessant maken en dichterbij onze menselijke belevingswereld”

 

http://www.virtualintimacy.nl

 

www.manifestations.nl