Menu

Satellite exhibition – Internet of Women Things – Agi Haines: Transfigurations en anderen..

22/08/17 - Bibliotheek Locatie, Events, Internet of Women Things, Programma
Satellite exhibition – Internet of Women Things – Agi Haines: Transfigurations en anderen..

Agi Haines ziet het menselijk lichaam als iets dat uit praktisch bruikbare elementen bestaat die gemakkelijk gemanipuleerd kunnen worden. Door middel van chirurgische ingrepen kan ons lichaam worden uitgerekt, verschoven en genaaid, maar nog steeds functioneel zijn. Wat houdt ons tegen om te zoeken naar een hoger niveau van de functies die we nu hebben? Vooral als het mogelijk baat geeft aan de jongere, meer kwetsbare en meer kneedbare generatie. Transfigurations toont ontwerpen voor mogelijke lichaamsverbeteringen, chirurgisch ingebracht in je baby, waarmee toekomstige problemen kunnen worden voorkomen. Zo is er een baby wiens wangen zijn vergroot om grotere hoeveelheden cafeïne te kunnen consumeren tijdens een stressvolle baan. Of een baby wiens voorhoofd is vergroot om bij de opwarming van de aarde warmte beter te kunnen afvoeren. Elke lichaamsverandering wordt aangebracht om een mogelijk toekomstig probleem op te lossen voor de baby, variërend van medische tot sociale kwesties.

Onderdeel van:

Manifestations – Internet of Women Things
Introductie – Technologie met een vrouwelijke touch

Technologische ontwikkelingen zouden voor iedereen toegankelijk moeten zijn. Toch worden internet en technologie nog te vaak gemaakt door mannen voor mannen. The Internet of Women Things onderzoekt wat er allemaal mogelijk is wanneer we technologie democratiseren en baseren op vrouwelijke waarden en behoeftes.

Het resultaat is vaak menselijker, liever, socialer en beschermender; technologie die niet alleen zichzelf verder helpt, maar menselijke problemen oplost en persoonlijke levens verrijkt. Vrouwen stellen bijvoorbeeld andere vragen over veiligheid en gezondheid. Ze benaderen innovatie vanuit andere waarden, zoals gedeelde kennis, creativiteit, diversiteit, en inclusiviteit. Zo bewijzen ze dat het anders kan. Technologie met een vrouwelijk randje is voor ons allemaal; voor mannen, vrouwen, kinderen, analfabeten, en dieren. En daar winnen we allemaal mee.

[icon name=”users” class=”” unprefixed_class=””] internetofwomenthings.com
[icon name=”rocket” class=”” unprefixed_class=””] ddw

Locatie: Bibliotheek Eindhoven

Internet of Women Things is een open concept, we hadden een eerste try-out expo bij Tetem kunstruimte:
[icon name=”folder-open” class=”” unprefixed_class=””] tetem.nl

thanks to Jasmina Tesanovic – 7 ways of IOWT