Menu

Stichting SIGN, TU Delft, B11n – iGreen Plant Bag

Sunday January 15th, 2017 - Library Location, Internet of Women Things, Program
Stichting SIGN, TU Delft,  B11n – iGreen Plant Bag

The iGreen Plant Bag is a bag pack cleaning the air, focused on children.

is een rugtas met planten waarbij een ventilatorsysteem de lucht door een plantenwortelsubstraat trekt en als fijnstoffilter werkt. Vooral varens blijken effectief in hun luchtzuiverende werking. De gezuiverde lucht komt via een slangetje uit bij de neus en mond.

De iGreen Plant Bag is in eerste instantie ontwikkeld voor kinderen. Omdat hun nog longen in ontwikkeling zijn, zijn zij het meest gevoelig voor gezondheidsschade door luchtverontreiniging. De iGreen moet een tijdelijke oplossing bieden voor de toenemende luchtverontreiniging. Dit is één van de grootste problemen waar de wereld mee kampt. Zo leven we in Nederland gemiddeld 1 jaar korter door luchtverontreiniging. In steden, en zeker in landen zoals China, zijn de smogproblemen nog vele malen groter. In de toekomst worden in de rugtas ook een GPS, diverse sensoren en oplaadbare led verlichting gebouwd.

 

De iGreen Plant Bag is ontwikkeld op initiatief van Stichting SIGN (D. Hartkamp) met studenten van TU Delft en met B11n. De iGreen Plant Bag is een van de projecten van het innovatieprogramma Waard&vol Groen van SIGN. Het project valt binnen het programma Green Innovation Cluster, dat mede ondersteund wordt door het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling.

Location: Library Eindhoven

photo Christina Bakuchava